11:07 10.10.2017

70 порушень у користуванні радіочастотним ресурсом України виявлено минулого тижня на Сумщині та Житомирщині

2 хв читати

70 порушень у користуванні радіочастотним ресурсом України виявлено минулого тижня на Сумщині та Житомирщині

За період з 2 по 8 жовтня 2017 року підрозділи радіочастотного моніторингу виявили в Україні 38 порушень умов дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів, а також 120 незаконно діючих пристроїв. Усунено з урахуванням виявлених у попередніх періодах – 132 порушення.
Найбільшу кількість фактів недотримання Закону України «Про радіочастотний ресурс України» фахівцям УДЦР вдалося зафіксувати на Сумщині (48) та Житомирщині (22). Майже всі з них пов’язані із застосуванням РЕЗ радіотехнології широкосмугового доступу (доступ до мережі Інтернет).
Також фахівці УДЦР підготували 5 висновків для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 795 висновків щодо електромагнітної сумісності РЕЗ та ВП, 1300 дозволів на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та 2192 – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.
На мережах операторів зв’язку спеціалісти УДЦР провели технічне вимірювання телекомунікаційних мереж загального користування та виявили 4689 порушень порядку маршрутизації міжнародного трафіку. Всі з них – на мережах мобільного зв‘язку.
За минулий тиждень спеціалістами УДЦР складено 67 актів первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних. За період з 2 по 8 жовтня до бази даних внесено 53736 міжнародних ідентифікаторів.

Фахівцями підприємства проведено певний обсяг робіт з оцінки відповідності. Оформлено протоколами 60 випробувань продукції.
Прес-служба Українського державного центру радіочастот

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА