11:13 09.10.2017

Завдяки спільним діям фахівців УДЦР та представників кіберполіції та поліції Донеччини у Маріуполі припинили роботу нелегального інтернет-провайдера

1 хв читати

Завдяки спільним діям фахівців УДЦР та представників кіберполіції та поліції Донеччини у Маріуполі припинили роботу нелегального інтернет-провайдера

Про це прес-службі підприємства повідомила начальник Центральної філії УДЦР Валентина Весна.

Під час  спільних оперативних заходів  співробітників Донецького відділу кіберполіції, місцевої поліції та фахівців Центральної філії УДЦР вдалося викрити та припинити протиправну діяльність нелегального інтернет-провайдера, який створював завади законнодіючим операторам зв’язку.

Вона також розповіла, що фахівцями УДЦР було виявлено понад 15 веж з незаконно діючими РЕЗ, більшість з яких було встановлено на дахах багатоповерхівок та на будинку самого правопорушника. Зазначені незаконно діючі пристрої, окрім передачі Інтернет-сигналу, створювали завади іншим користувачам РЧР, які мають відповідні дозволи та сплачують податки, як суб’єкти господарської діяльності.

Як повідомляють правоохоронні органи Донеччини, днями техніку вилучено, вишки демонтовано. За вказаним фактом розпочато досудове розслідування, під час якого  поліцейським належить повністю відновити клієнтську базу правопорушника, для відшкодування коштів за неотриману послугу та встановити кількість постраждалих інтернет-провайдерів, яким створювались завади.

Начальник Донецького відділу кіберполіції Нацполіції України Павло Ціон відзначив, що в Маріуполі ще не було прецедентів з документування таких видів порушень і тому  розкриттю вказаного злочину сприяла тісна співпраця з Українським державним центром радіочастот.

 

Прес-служба  Українського державного центру радіочастот

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА