16:09 05.12.2012

"АероСвiт" вiдновлює графiк платежiв за зобов'язаннями, порушений через затримки надходжень на рахунки компанiї

2 хв читати

Авiакомпанiя "АероСвiт" (Київ) вiдновлює графiк платежiв за своїми зобов'язаннями, порушений через затримки надходжень на її рахунки.

Як повiдомила прес-служба "АероСвiту", через затримку надходжень коштiв у сезон низького попиту авiакомпанiя порушила графiк розрахункiв за послуги аеронавiгацiї та обслуговування у кiлькох аеропортах, внаслiдок чого вiдбулася затримка рейсiв в останнi днi.

Наразi поетапно поновлюються платежi в рамках графiкiв, узгоджених iз партнерами, зокрема, вже проведенi черговi проплати за наданi послуги.

"Водночас у зв'язку iз заявою, поширеною сьогоднi аеропортом "Шереметьєво" вважаємо за необхiдне зазначити, що "АероСвiт" i московський аеропорт пов'язує багаторiчна спiвпраця. У своїх повiдомленнях про поточнi виробничi показники "Шереметєво" неодноразово вiдзначало внесок української авiакомпанiї у зростання кiлькостi пасажирiв, яких обслужеив аеропорт", - зазначається в прес-релiзi авiакомпанiї.

"АероСвiт" також зазначає, що з урахуванням цього та наявностi низки неврегульованих мiж "Аеросвiтом" i "Шереметьєво" питань щодо термiнiв i процедури розрахункiв викликає подив некоректна заява росiйського аеропорту iз закликом до пасажирiв користуватися рейсами iнших авiаперевiзникiв.

"Наразi з метою пiдвищення ефективностi операцiйної дiяльностi "АероСвiт" розпочав реалiзацiю програми зниження витрат, у рамках якої будуть скороченi витрати на пасажирський, перонний хендлiнг та iншi послуги. Зокрема, переукладаються договори з операторами послуг у кiлькох аеропортах, готується передання на аутсорсинг наземного обслуговування пасажирiв i повiтряних суден компанiї в базовому аеропортi "Бориспiль", - повiдомляє авiакомпанiя.

Крiм того, менеджмент "АероСвiту" розробляє план масштабної реструктуризацiї i найближчим часом подасть його на розгляд його акцiонерам.

Як повiдомлялося, мiжнародний аеропорт "Шереметьєво" заявив про вимушене призупинення обслуговування рейсiв авiакомпанiї "АероСвiт" з 10 грудня через борги.

За даними Росавiацiї, наразi заборгованiсть авiакомпанiї за аеронавiгацiйне обслуговування на трасах становить $1 млн 68 тис., за аеронавiгацiйне обслуговування в районi аеродрому - понад $178 тис. Крiм того, українська авiакомпанiя має заборгованiсть перед аеропортом "Шереметьєво" за аеропортове обслуговування в розмiрi 95 млн рублiв.

"АероСвiт" заснований в 1994 роцi. Базується в мiжнародному аеропорту "Бориспiль" (Київ). Обслуговує 80 мiжнародних маршрутiв до 34 країн, зокрема сiм трансконтинентальних безпосадкових повiтряних лiнiй. Оперує флотом у складi 28 повiтряних суден виробництва компанiї Boeing, включно з вiсьмома далекомагiстральними Boeing 767 i 20 середньомагiстральними Boeing 737. Також використовує лiтаки перевiзникiв-партнерiв Airbus 320/321, Embraer 145, Embraer 190 i ATR-72.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА