19:55 21.12.2017

"Київенерго" продовжило договір про управління тепломережами столиці на 4 місяці

2 хв читати
"Київенерго" продовжило договір про управління тепломережами столиці на 4 місяці

ПАТ "Київенерго" і Київська міськдержадміністрація (КМДА) продовжили термін дії угоди від 27 вересня 2001 року про управління компанією тепломережами міста з 31 грудня 2017 року до закінчення опалювального сезону 26 квітня 2018 року.

"Київенерго" підписало договір із містом", - сказав голова наглядової ради компанії Іван Плачков на прес-конференції в четвер.

Як повідомлялося, Київська міськрада в червні цього року за ініціативою КМДА вирішила припинити дію угоди з "Київенерго" щодо управління тепломережами міста, попередньо продовживши її на чотири місяці.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, рішення передбачає інвентаризацію майна з подальшим поверненням його громаді. "Йдеться не просто про повернення майна громаді, а повернення його в належному стані. Адже це дві величезні ТЕЦ, понад 3000 теплових пунктів, 2600 км мереж, 200 котелень, а також сміттєспалювальний завод "Енергія", - пояснив П.Пантелеєв.

За його словами, комплекс складається з 90 тис. об'єктів, різних за функціональним призначенням і технічним станом..

КМДА в 2015 році із залученням експертів, зокрема Ernst&Young, провела технічний, фінансовий і правовий аудит взаємовідносин із "Київенерго" протягом дії угоди, за його підсумками вирішивши повернути теплоенергетичний комплекс у муніципальне управління з подальшим вивченням питання його передачі оператору на конкурсних засадах.

На запит народного депутата Мустафи Найєма, мер міста Віталій Кличко на початку червня повідомив, що КМДА нині провадить переговори з Fortum Corporation (Фінляндія) та Veolia Environnement (Франція) щодо можливої співпраці при управлінні тепловими мережами.

Основним акціонером "Київенерго" з часткою 72,4% є найбільший приватний енергохолдинг "ДТЕК" Ріната Ахметова, в серпні цього року 25%+1 акція компанії, що належать державі, були продані "дочірній" структурі СКМ - "материнському" холдингу "ДТЕК". У результаті на кінець вересня структурам СКМ належало 97,3987% акцій "Київенерго".

"Київенерго" в 2016 році отримало чистий прибуток 2,58 млн грн проти чистого збитку 1 млрд 695,02 млн грн у 2015 році. Чистий дохід компанії зріс на 31,5% - до 23 млрд 734,784 млн грн.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА