17:52 01.02.2018

Екс-міністр екології Злочевський повернувся в Україну

2 хв читати
Екс-міністр екології Злочевський повернувся в Україну

Екс-міністр екології Злочевський повернувся в Україну - ЗМІ

Київ. 1 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Екс-міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський (бенефіціар компанії Burisma) повернувся в Україну, повідомило інтернет-видання "Економічна правда" з посиланням на джерело на ринку.

"Приїхав до Києва на днях. Уже провів кілька зустрічей", - повідомило джерело.

М.Злочевський обіймав посаду міністра екології в уряді прем'єр-міністра України Миколи Азарова з липня 2010 року по квітень 2012 року.

Наприкінці 2014 року М.Злочевський покинув Україну, а на початку 2015 року стало відомо, що Генпрокуратура оголосила його в розшук за підозрою в незаконному збагаченні. М.Злочевського підозрювали в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення).

Як повідомляли українські ЗМІ, компанія міністра екології М.Злочевського продавала газ компаніям нинішнього президента України Петра Порошенка та його оточення. У грудні 2016 року кореспондент "ТСН" Ольга Василевська повідомила, що М.Злочевський зустрічався з нардепом із фракції "Блок Петра Порошенка" Ігорем Кононенком у Відні, що сам І.Кононенко це спростовував.

У вересні 2016 року прес-служба компанії Burisma повідомила, що Печерський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України зняти з розшуку М.Злочевського.

У січні 2017 року компанія Burisma заявила про закриття в Україні всіх процесуальних і судових дій стосовно президента групи М.Злочевського та операційних компаній, що входять до Burisma Group.

Burisma Holdings володіє контрольним пакетом ТОВ "Куб-Газ", українськими добувними компаніями "ЕСКО-Північ", "Парі", "Перша українська нафтогазова компанія" та "Алдеа". У портфелі Burisma також дозволи на розробку родовищ у Дніпровсько-Донецькому, Карпатському та Азово-Кубанському басейнах. Загалом компанія володіє та розробляє 20 ліцензій на видобуток вуглеводнів в Україні, і 99% видобутку припадає на природний газ. Бенефіціаром Burisma є М.Злочевський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА