10:28 09.02.2018

Затримано екс-нардепа Олександра Шепелєва

2 хв читати
Затримано екс-нардепа Олександра Шепелєва

Колишній народний депутат України Олександр Шепелєв затриманий за підозрою в скоєнні замаху на вбивство і низку інших злочинів, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

За її словами, суд в п'ятницю має обрати О.Шепелєву запобіжний захід.

Як повідомлялося, колишній народний депутат України (V і VI скликань) О.Шепелєв був затриманий в березні 2015 року російськими правоохоронцями після того, як влітку 2014 року його втік з лікарні швидкої допомоги в Києві разом з охоронцем. Екс-нардеп був оголошений в міжнародний розшук правоохоронними органами України. Розшукуваний екс-депутат звинувачувався в Україні в розкраданні коштів "Родовід Банку" і замовленні кількох убивств, зокрема банкіра Сергія Кириченка в 2003 році і полковника МВС Романа Єрохіна в 2006-му, а також замаху на вбивство банкіра Сергія Дядечка в 2012 році.

21 березня 2015 року російський суд виніс постанову про екстрадицію О.Шепелєва, але екс-нардеп весь цей час залишався в РФ. 8 серпня екс-глава Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький повідомив про звільнення О.Шепелєва з російського СІЗО і звинуватив Генпрокуратуру і Мінюст України в бездіяльності в питанні екстрадиції екс-нардепа в Україні.

РФ відмовила Україні у видачі О.Шепелєва.

У серпні 2016 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що стосовно О.Шепелєва зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

О.Шепелєв - член фракції "Блок Юлії Тимошенко" (2007-2010), член фракції Партії регіонів (2010).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА