15:10 26.02.2020

15 тисяч боржників "Дніпропетровськгаз Збут" отримали попередження про відключення

2 хв читати
15 тисяч боржників "Дніпропетровськгаз Збут" отримали попередження про відключення

Станом на 1 лютого 2020 року клієнти ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" заборгували за газ 2,68 млрд грн. Це на 20 % менше, ніж торік.

Цього опалювального сезону витрати споживачів на блакитне паливо значно зменшилися. На це є декілька причин, зокрема: здешевлення енергоносія та тепла зима. А також системна робота із неплатниками за газ – з початку року "Дніпропетровськгаз Збут" розіслав письмові попередження про припинення газопостачання для 15,8 тисяч боржників. Більшість із них – це ті, хто отримує субсидію або пільги на оплату газу.

У минулому році державну допомогу монетизували, а відтак платежі за блакитне паливо нараховуються у повному обсязі. Ті, хто отримують державну допомогу, витрачають кошти не за цільовим призначенням і накопичують борги.

Згідно Правил доставки газу, якщо після отримання письмового попередження борг залишається несплаченим, постачальник газу надсилає газорозподільній компанії доручення про відключення. Для відновлення газопостачання споживач повинен сплатити послуги з відключення, підключення та суму боргу.

Тільки у січні газорозподільні компанії Дніпропетровщини отримали доручення припинити подачу блакитного палива для 4,7 тисяч клієнтів. Вони заборгували понад 12,6 млн грн. Всього за 2019 рік від системи газопостачання відключили більш ніж 9,5 тисяч неплатників.

Довідка: ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" з 1 липня 2015 року виступає гарантованим постачальником газу для споживачів природного газу м. Дніпропетровськ та Дніпропетровської області, с. Темирівка Гуляйпольського району Запорізької області та с. Придніпрянське Кобиляцького району Полтавської області (згідно з рішення НКРЕКП №653 від 16 травня 2017 р.). Компанія постачає природний газ майже 1,3 млн побутовим споживачам, 700 бюджетним установам та 152 релігійним організаціям. Серед 4 тисяч промислових і комунально-побутових підприємств, яким ми постачаємо газ, є такі підприємства, як ТОВ "Метрополія", ПАТ "Дніпропетровський тепловозоремонтний завод", ТОВ "Катеринославхліб", ТОВ "Снек Експорт" та ПАТ КБ "Приватбанк".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА