13:04 27.07.2021

Клієнти ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" боргують за газ більше 400 млн гривень

2 хв читати
Клієнти ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" боргують за газ більше 400 млн гривень

Борг клієнтів ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут", що працює під брендом "ТВІЙ ГАЗЗБУТ", за спожитий газ перевищив 418 млн грн. Така ситуація з неплатежами ставить під загрозу систему стабільного газозабезпечення населення.  Тому у компанії звертаються до споживачів-боржників з проханням провести розрахунки.

На час карантину "Дніпропетровськгаз Збут" не застосовує штрафні санкції до боржників та не припиняє постачання їм газу. Однак, це не означає, що громадяни можуть забути про свої договірні зобов’язання щодо оплати спожитого ресурсу.

Найгірший рівень розрахунків у жителів Дніпра – понад 160 млн грн боргу. На другому місці – Кам’янське, мешканці якого заборгували майже 82 млн грн. Замикає трійку найбільших міст-неплатників Кривий Ріг – з 75 млн грн боргу.  Також до антирейтингу потрапили: Нікополь (50 млн грн), Новомосковськ (27 млн грн) та Павлоград (23 млн грн). Загалом, майже 90 тис. клієнтів ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" понад три місяці не платять за використаний газ.

У ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" підкреслюють: якщо клієнти продовжать накопичувати борги, компанія буде змушена звернутися до суду з позовом. А це, в свою чергу, покладає на споживачів додаткові витрати. Так, борг кожного неплатника збільшиться на суму судового збору (2 270 грн), та на 3% річних та інфляційних втрат.

Крім того, накопичення боргів загрожує втратою субсидії, яка виплачується виключно у готівковій формі. Розмір субсидії розраховується за соціальними нормативами один раз на рік. Спеціалісти ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" систематично передають всю необхідну інформацію до Управління соціального захисту населення і закликають громадян вчасно сплачувати за ресурс, щоб у майбутньому не залишитися без державної допомоги.

Нагадуємо, 6 липня 2021 року почав діяти наказ Міністерства юстиції №1061/5. Відтепер за рішенням суду та на вимогу державних і приватних виконавців на банківські рахунки боржників за житлово-комунальні послуги буде накладатися автоматизований арешт і відбуватися списання коштів. Якщо коштів на банківських рахунках виявиться недостатньо для виплати всієї суми боргу, різницю можуть стягнути за рахунок іншого майна.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА