14:54 12.07.2013

Через події у Врадіївці звільнено 9 співробітників міліції, 3 - звільнено від займаних посад, 3 - попереджено - МВС

2 хв читати

За результатами службового розслідування щодо подій у Врадіївському районі Миколаївської області з органів внутрішніх справ звільнено 9 працівників міліції Миколаївської області, трьох – звільнено із займаних посад, ще трьох – попереджено про неповну посадову відповідність.

Як повідомляє УЗГ МВС України у п'ятницю, спеціальна комісія кілька днів працювала в регіоні, приймаючи скарги громадян і перевіряючи роботу райвідділу.

"За час роботи комісії у Врадіївці до представників МВС звернулися 94 громадянина. Серед них, окрім жителів Врадіївського району, також були жителі прилеглих населених пунктів. За результатами вивчення звернень комісія визначила причини та умови, що призвели до надзвичайної події за участю працівників міліції. Серед основних причин – відчуття безкарності та кругова порука, на яких базувалася діяльність частини працівників Врадіївського райвідділу", - наголошується в повідомленні.

"За недоліки в організації діяльності підпорядкованого підрозділу з органів внутрішніх справ звільнено начальника УМВС Миколаївської області Валентина Парсенюка, його заступника та начальника кадрового підрозділу УМВС. Із займаних посад було звільнено трьох працівників обласного підрозділу внутрішньої безпеки. Крім того, за допущені порушення звільнено майже весь керівний склад Врадіївського РВ. Раніше з органів внутрішніх справ звільнили начальника Врадіївського райвідділу міліції Віталія Синицького, а також працівників цього відділу Дмитра Поліщука та Євгена Дрижака", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, 26 червня у Врадіївці (Миколаївська обл.) троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирового, побили та зґвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, численні забої та гематоми. Жінці вже зробили кілька хірургічних операцій.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили та зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист Михайло Рабіненко. Д.Поліщука та М.Рабіненка заарештували 30 червня, а перебування Є.Дрижака на волі викликало протести з боку місцевих жителів.

Д.Поліщука та М.Рабіненка заарештували 30 червня, Є.Дрижака затримали 2 липня і заарештували за рішенням суду на два місяці.

2 липня Є.Дрижака затримали. 3 липня суд Центрального району Миколаєва задовольнив подання прокуратури й обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці.

Місцеві жителі заявляють, що цей випадок - не перший у районі, проте раніше злочини замовчувалися і не розслідувалися належним чином. Місцева міліція об'єктивно не розслідувала їх, а вибивала свідчення з випадкових людей для поліпшення статистики розкриття злочинів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА