16:47 12.07.2013

Через події у Врадіївці МВС змінює систему внутрішнього оповіщення

2 хв читати

У Міністерстві внутрішніх справ буде змінено систему передання інформації між своїми відомствами, заявляє глава МВС Віталій Захарченко.

Щоб швидше отримувати інформацію про події на місцях, повідомлення з райвідділів міліції терміново пересилатимуть безпосередньо в головний штаб МВС.

"Наші фахівці розробили нову систему оповіщення. Ми змінюємо алгоритм надходження інформації з райвідділів в обласне управління, а потім до МВС. Тепер миттєво - через комп'ютерні системи - в тому вигляді, в якому вона є - в головний штаб МВС", - заявив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко в ефірі "5 каналу" в четвер.

За інформацією телеканалу, відповідні зміни в МВС було вирішено провести після запізнілого реагування на резонансний злочин у смт. Врадіївка Миколаївської області.

Як повідомлялося, у Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну Ірину Крашкову, вивезли її в лісосмугу біля с.Сирове, побили і зґвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, множинні удари і гематоми. Жінці вже зроблено дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували двоє офіцерів міліції - лейтенант Д.Поліщук і старший лейтенант Є.Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист Михайло Рабіненко.

Д.Поліщук і М.Рабіненко були заарештовані 30 червня, а перебування Є.Дрижака на волі викликало протести з боку місцевих жителів. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Є.Дрижака затримали. 3 липня суд Центрального району Миколаєва задовольнив подання прокуратури і обрав запобіжний захід Є.Дрижаку у вигляді утримання під вартою на два місяці.

Водночас місцеві жителі заявляють, що цей випадок - не перший в районі, проте раніше злочини замовчували і не розслідували належним чином. Місцева міліція об'єктивно не розслідувала їх, а вибивала свідчення їз випадкових людей для поліпшення статистики розкриття злочинів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 - ЗМІ

Керівництво ЄС підтримує пропозицію лідерів Польщі та Греції створити "спільний щит ППО"

Китайські винищувачі під час навчань у Тайванській протоці завдали імітаційних ударів по "військових об'єктах"

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА