15:39 18.07.2013

Глава МВС обіцяє відреагувати на скарги жителів Врадіївки про свавілля місцевої міліції

3 хв читати

Жителі Врадіївки (Миколаївська обл.) розповіли безпосередньо міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку про свавілля місцевої міліції, міністр пообіцяв відреагувати.

"Я провів прийом громадян, які прийшли до мене на зустріч як до міністра з інформацією, яка у них є. Я зустрівся з трьома громадянами селища Врадіївки", - розповів міністр журналістам у четвер у Києві.

"Вони повідомили про те, як вони безпосередньо бачать ситуацію у Врадіївці, попросили мене як міністра, щоб я зробив все для того, щоб людей, які емоційно висловлювалися і діяли стосовно працівників міліції, щодо нападу на райвідділ, не притягали до відповідальності. Я дав таку обіцянку", - сказав він, додавши, що цих людей до відповідальності не притягнуть.

Водночас міністр пояснив, що за тією інформацією, яка була зареєстрована, буде необхідно провести відповідні слідчі дії і пройти юридичні процедури.

"Крім того, громадяни повідомили про те, що протягом більше ніж 10 років у цьому місці відбувалися певні протизаконні дії, і вони хотіли справедливості. Переважно до цього все і звелося", - додав міністр.

В.Захарченко зазначив, що жителі Врадіївки хотіли, щоб на їхні заяви відреагували, і ці заяви були розглянуті в правовому полі.

Як повідомлялося, у четвер зранку під будівлею МВС відбувся мітинг жителів Врадіївки, а також представників партій "Батьківщина" та "УДАР" із вимогами провести належне розслідування і притягнути до кримінальної відповідальності міліціонерів, підозрюваних у скоєнні злочинів. Крім того, учасники акції вимагали, щоб міністр В.Захарченко подав у відставку. На прес-конференції після зустрічі з мітингувальниками міністр пообіцяв, що переатестацію співробітників органів внутрішніх справ почнуть проводити з тих районних відділів, де вже відбувалися певні надзвичайні ситуації. "Ми почнемо з них", - сказав міністр.

За його словами, після того, як відбудеться така переатестація, в Міністерстві ретельно вивчать усі звернення громадян зі скаргами на погану роботу правоохоронних органів.

Як повідомлялося, у Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну Ірину Крашкову, вивезли її в лісосмугу біля с.Сирове, побили і зґвалтували.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист Михайло Рабіненко.

Д.Поліщука та М.Рабіненка заарештували 30 червня, а перебування Є.Дрижака на волі викликало протести з боку місцевих жителів. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Є.Дрижака затримали.

Згодом прокуратура Миколаївської області підготувала та направила до суду подання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту затриманому Є.Дрижаку. 3 липня суд Центрального району Миколаєва суд задовольнив подання прокуратури й обрав запобіжний Є.Дрижаку захід у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Водночас місцеві жителі заявляють, що цей випадок - не перший у районі, проте раніше злочини замовчувалися і не розслідувалися належним чином. Місцева міліція об'єктивно не розслідувала їх, а вибивала свідчення з випадкових людей для поліпшення статистики розкриваності злочинів.

7 липня активісти вирушили пішим ходом на Київ, щоб вимагати відставки голови МВС Віталія Захарченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА